Anemija

ANEMIJA PREDSTAVLJA STANJE ORGANIZMA U KOJEM POSTOJI MANJAK ERITROCITA (CRVENIH KRVNIH ZRNACA) ILI HEMOGLOBINA U NJIMA.

Hemoglobin je protein koji se nalazi u crvenim krvnim crncima (eritrocitima) i zadužen za prenos kiseonika od pluća do ostalih organa i tkiva u telu. Anemične osobe moraju imati zdravu ishranu i fizičku aktivnost.

Za proizvodnju HEMOGLOBINA zaduženo je gvoždje. Tako da je unos namirnica koje obiluju gvoždjem jako bitan protiv anemije.

Kako da se izlečim?

ANEMIJA je najčešća kod dece i trudnica.

Simptomi anemije su slabost, umor, glavobolja, vrtoglavo a, malaksalost, kratak dah i lupanje srca… Ako osetite simptome izvadite krv i na vreme počnite sa lečenjem i to najbolje prirodnim putem, ishranom!

U ishrani namirnice koje obiluju gvoždjem su crvena mesa, jaja, žitarice, pasulj, sočivo, sušeno voće, cvekla, kopriva, spanać, brokoli kelj, prokelj…

Džigericu koju propagiraju za poboljšanje gvoždja i krvne slike NIKAKO NE PREPORUČUJEM! Džigerica životinja celog njihovog života ima glavnu funkciju u preradi toksina!!!

Zašto onda ljudi to uopšte jedu? 🤔

Za apsorpciju gvoždja zadužen je vitamin C. Tako da u ishranu redovno uvrstite citruse, peršun, kupus, papriku…

Svako jutro počnite šoljom čaja od koprive sa malo iscedjenog limuna, nakon toga u čašu vode stavite 2 supene kašike soka od aronije (bez šećera).

U toku dana možete i napraviti sok u blenderu od cvekle, jabuke, šargarepe, i malo peršuna.

Jako bitno kod lečenja anemije osim ishrane je i fizička aktivnost. Količina kiseonika u organizmu utiče na njegovu ph vrednost, tako što hemoglobin transportuje kiseonik.

Udišite svež vazduh, šetajte, trčite, bitno je da ste aktivni! Za detaljan plan ishrane kojim ćete rešiti ovaj problem možete nas kontaktirati! https://www.plantreninga.rs/ishrana/

Leave a Reply

Your email address will not be published.