Hidroterapija

Kada se pomene termin hidroterapija, ljudi često pomisle na kupanje sa odredjenim, prepararima, korišćenje aromatičnih ulja u toplim kupkama…

Hidroterapija je metoda u kojoj se primenom tople i hladne vode, poboljšava rad celokupnog organizma, njegovo čišćenje, jačanje imuniteta, a u kombinaciji sa zdravom ishranom i fizičkom aktivnošću izlečenje i od najtežih bolesti.

Zdravo telo bez dobre cirkulacije ne postoji. Hladna voda je ta koja stimuliše, dok vruća opušta. Pravilnom primenom metode toplo-hladnog tuširanja (hidroterapije) , cirkulacija se poboljšava, i krv dopire ido najudaljenijih tkiva.

Ključ zdravog tela je unos zdravih i hranljivih nutrijenata (punjenje), i detoksikacija od toksina i štetnih sastojaka (detoksikacija). Zdravom ishranom telo dobija potrebne sastojke kojim obezbedjuje normalan, dugotrajan i kvalitetan rad njegovih organa. Klasifikacijom hrane zdravi i potrebni elementi ulaze u krvotok i dopremaju se svuda po telu. Loši i nepotrebni sastojci iz tela uklanjaju se kroz mokrenje, defekaciju, znojenje…

Iako se zdravo hranite ako Vam cirkulacija nije u najboljoj “formi” hranljivi sastojci neće dopreti i u najdalja tkiva.
Delovi tela koji najčešće oboljevaju su najčešće slabo prokrvljeni. U tome pomaže hidroterapija!

Jednostavno rečeno, krv mora da prodre do svih podrčja tela. A to možemo da postignemo samo i jedino pomoću hidroterapijskih metoda.
Njima pomažemo da krv prostruji kroz telo, prolazi više češće kroz jetru, bubrege detoksokije organizam, a unosom zdrave hrane sve doprema na potrebno mesto.

Toplo-hladno tuširanje je neizostavna stanica na putu do zdravlja.

Topla voda deluje da krv dodje do površine kože i prodira unutar samih tkiva kostiju i nerava. Dok hladna voda krv usmerava ka unutrašnjim organima povećavajući im prokrvljenost i detoksikaciju. Hladna voda skuplja površinske kapilare na našem telu, koji su prerhodno rašireni od tople vode i tako dolazi so istiskivanja i odnošenja svih štetnih supstanci iz tela.

Dejstvom vode toksini se izvlače preko kože našeg najvećeg organa za prečišćavanje.

Tuširanje toplo-hladno vodom je nešto na šta se čovek brzo navikne. U početku je teže, jer telo nije naviklo na vruću i ledenu vodu, i naglu promenu sa jedne na drugu.

Hidroterapija bi trebalo sa se sastoji iz minimum 5 promena. Pod jednom promenom podrazumevamo 60 sekundi tople vode, zatim odmah 60 sekundi hladne vode, i tako sve po minimum 5 puta. Zamenite obično tuširanje trajanjem ove terapije od 10-ak, 15-ak minuta i poboljšajte svoje zdravlje.

4 thoughts on “Hidroterapija

  1. Pingback: Jačanje tetiva i zglobova! | Jačanje tetiva i zglobova

  2. Pingback: Kako najbrže ostaviti cigare? Prestanite sa pušenjem na najlakši način!

  3. Pingback: Kako ojačati imunitet - ishrana fizička aktivnost odmor

  4. Pingback: San - kako regulisati san, kako poboljšati spavanje, kako se odmoriti

Leave a Reply

Your email address will not be published.