Trening kod kuće

Trening kod kuće može biti jako efikasan.

Motivacija i malo maštovitosti mogu Vam pomoći da trening kod kuće organizujete i prilagodite svojim potrebama.

Kako isplanirati trening kod kuće?

Sve što vam treba je Vaše telo i motiv!

Trening možete planirati u zavisnosti od toga šta Vam je prioritet i od toga kakvu opremu (ne) posedujete.

Ako imate za cilj skidanje kilograma i snižavanje procenta masti. Trening organizujte u vidu stanica. Možete podstaći sve mišićne grupe svaki trening, ali svaki trening “baciti” akcenat na neku od njih.

Jedan trening može izgledati ovako na primer:

1.Čučanj 10x 2. Stolica (izdržaj za noge) 30 sekundi 3. Lednjaci 10x 4. Plank 30 sekundi 5. Sklekovi 10x 6. Trbušnjaci (gornji stomak) 20x

Ovo je primer treninga od 6 vežbi koju radite za redom jednu za drugom bez pauze. Pauza nakon kruga je oko 60 sekundi. A krugova u zavisnosti od forme radite od 3-6.

Za trening kod kuće mogu vam pomoći stolica, sto, krevet, flaše (umesto bućica) i razni drugi predmeti.

Ako imate set guma ili traka, vratilo, bućice, trx ili još nešto od opreme Vaš trening može biti i bolji nego u teretani.

Ako radite po mišićnim parcijama i uparujete grupe mišića možete spojiti par vežbi jednu za drugom i raditi ih kao super set.

Na primer vežbe za ledja mogu izgledati ovako: Zgibovi (nadhvat) , veslanje sa gumom, testera sa gumom, lednjaci. Ove 4 vežbe uradite za redom i tako ponovite 4-6 puta.

Vežbe za grudi možete organizovati na primer: Sklekovi, potisak da nekim predmetom uski hvat, upijač, izdržaj u skleku 10 sekundi.

Za noge, ramena, ruke i stomak takodje imate takodje puno vežbi koje mogu trening kod kuće učiniti savršenim.

Boks je savršen sa kućne uslove. Ako imate džak, partnera s kojim možete da radite fokusere, uslovni ili običan sparing odlično.

Ako nemate ništa od opreme štoperica je sve što vam treba.

Osmislite kombinacije udaraca, odradite ih u više ponavljanja da se malo dinamičnije zagrejete. Na primer: 1. prednji-zadnji direkt 15x 2.prednji direkt-zadnji kroše 15x 3.zadnji direkt-prednji kroše 15x 4.zadnji-prednji kroše 15x 5.Prednji direkt-zadnji aperkat 15x 6.zadnji direkt-prednji aperkat 15x. Nakon ovoga odredite broj rundi u zavisnosti od forme i radite šado boks ili neke od Kombinacija koje osmislite. Ako imate vijaču ili bućice možete i njih odraditi u rundama.

Treningom kod kuće za 20 minuta možete napraviti odlične rezultate.

Trajanje treninga je nebitno i nije primarna stvar. Bitno je u kom intezitetu ga izvodite i koje vežbe radite.

Nemojte se opterećivati trajanjem već kvalitetom treninga.

Ako ste bez ideja javite se za personalizovan plan treninga u kućnim uslovima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.